Zoeken

Honda lanceert 2012 GoldWing

8 juli 2011
Nadat de motor begin dit jaar al voor de Amerikaanse markt werd gelanceerd heeft Honda ook nu voor Europa de vernieuwde versie van GoldWing op de markt gezet. De 2012 Honda GoldWing mag ogenschijnlijk nog steeds dezelfde toerbuffel zijn, maar is onderhuids door de Japanners wel degelijk flink onderhanden genomen.

Honda_GoldWing_2012_1

Hoe groot de veranderingen van de 2012 GoldWing zijn wordt pas écht duidelijk als we de foto's van het 2011 model erop naslaan. Honda_GoldWing_2012_3Dan blijkt overduidelijk dat de motor een nieuwe stroomlijn is aangemeten, waar volgens Honda menig studie in de windtunnel aan vooraf is gegaan. Het neusje met dubbele, forse koplampen heeft nog steeds dezelfde kenmerkende vorm maar is verfijnd, terwijl de zijpanelen duidelijk scherper zijn gevormd en een grotere luchtdoorlaat hebben gekregen. Resultaat van dit alles is volgens Honda een betere bescherming tegen weer en wind.

Ook de vorm van de zijkoffers is aangepast, wat naast betere aerodynamica tevens een grotere inhoud tot gevolg had. In totaal heeft de GoldWing nu 150 liter aan bagageruimte, en dat is méér dan genoeg om een Afrikaans gezin een maand te bevoorraden. Bij de niet-Airbag versie is het voorste opbergvak ook vergroot, van 1,2 naar 2,8 liter, waardoor er nu naast je zonnebril, portemonnee en iPhone nog ruimte over is voor een pak gezouten drop. Honda_GoldWing_2012_4Het nieuwe audiosysteem is ook met z’n tijd meegegaan en is nu volledig compatible met een iPod, iPhone en USB sticks, waardoor MP3, WMA en AAC muziekbestanden probleemloos kunnen worden afgespeeld.

Nog niet genoeg voor je? De Airbag versie beschikt over een vernieuwd navigatiesysteem, dat volgens Honda naast sneller en meer accuraat ook over een nieuw, helderder kleurenscherm beschikt. Een rijbaanassistent, kruispunt overzicht en optionele stembegeleiding mocht niet ontbreken, evenals een waslijst aan ‘interessante punten’, zoals tankstations, Honda dealers, hotels en restaurants. Om de stabiliteit op hoge snelheid te vergroten zijn in het kontje (wat heet kontje…) van de GoldWing luchtdoorlaten aangebracht, die onderdruk moeten reduceren en dientengevolge de stabiliteit moeten vergroten. Tegelijkertijd heeft Honda aanpassingen aan de vering gedaan, voor meer comfort zonder daarbij inbreuk te doen aan de stuureigenschappen.

Honda_GoldWing_2012_5

De 2012 GoldWing zal in drie kleurstellingen op de markt worden gezet, Glint Wave Blue Metallic, Pearl Fadeless White en Graphite Black. Hoeveel de fiets moet gaan kosten en vanaf wanneer hij leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.