Zoeken

Honda kondigt komst Crosstourer aan

22 oktober 2011
Nadat vorig jaar op de EICMA in Milaan het Crosstourer prototype door Honda werd gepresenteerd was het niet zozeer de vraag of, maar wanneer de fiets in productie zou worden genomen. Honda heeft nu officieel bekend gemaakt het definitieve productiemodel zal op de komende EICMA in november te lanceren.

Honda_Crosstourer_Concept_1
Het Honda Crosstourer concept zoals het vorig jaar op de EICMA in Milaan werd getoond

Mocht je het inmiddels alweer vergeten zijn, Honda toonde vorig jaar op de EICMA in Milaan de Crosstourer, een prototype dat verdomd productieklaar leek te zijn en door wereldwijd met open armen werd ontvangen. Een prototype waarvan iedereen zich afvroeg waarom Honda het niet meteen in productie had genomen.

Hoewel van de Crosstourer nog geen details zijn vrijgegeven combineert de fiets volgens Honda de genen van een Sports Touring machine met het comfort en de styling van een allroad machine. Ofwel, het V4 motorblok van de VFR1200 met het rijwielgedeelte, lange veerwegen en rechtopzithouding van een allroad. Net als de VFR1200 zal de Crosstourer in twee versies op de markt worden gezet: standaard en met de tweede generatie Dual Clutch Transmission.

Yosuke Hasegawa, leider ontwikkelingsteam:
De Crossrunner bied een samensmelting op hoog niveau van vibrante styling, rechtop zithouding, V4 power en Dual Clutch Transmission dat een meer directe transmissie van het vermogen biedt en eenvoudig te bedienen is. We zijn ervan overtuigd dat we met succes een nieuwe norm hebben gezet in wat het werkelijke Crossover Concept kan worden genoemd.