Zoeken

Honda geeft opnieuw schets V4X vrij

28 oktober 2010

Een kleine week voor de officieële presentatie op de EICMA in Milaan heeft Honda een derde schets vrijgegeven van haar nieuwe Adventure Sportsbike, die volgens de geruchten de naam V4X zal gaan krijgen.

Honda_2011_V4X.jpg

Ze weten het bij Honda wel spannend te houden. Nadat enkele weken geleden een eerste schets met silhouet van de nieuwe fiets was vrijgegeven volgde niet veel later een tekening van de koplampunit samen met summiere informatie omtrent het nieuwe model. Verwacht wordt dat de nieuwe door Honda tot Adventure Sportsbike gedoopte motor zal worden aangedreven door een kleinere, 800 cc versie van het VFR1200 V4 motorblok, waarbij in de wandelgangen ook wordt gesproken over Traction Control en verschillende motormappings.

Volgens Honda is de nieuwe mid-range motor een opwindende nieuwe benadering, een crossover machine die de beste aspecten van twee verschillende segmenten vertegenwoordigt. Waarbij wordt gedoeld op een Allroad (als de oude Varadero) enerzijds en een supersport anderzijds. De motor zal volgens Honda de wendbaarheid en opwindende houding van een naakte sportfiets hebben, terwijl de meer ontspannen rechtop zitpositie en disign cues op hun beurt weer zijn geïnspireerd door Adventure bikes.

Zie ook: