Zoeken

Honda concept: Stateline Slammer

12 januari 2011

Om te laten zien wat technisch allemaal mogelijk is met de VT1300CX Fury, heeft de Amerikaanse R&D afdeling van Honda een drietal concepten op basis van die chopper ontwikkeld. Het derde en laatste model uit deze reeks is de Stateline Slammer tourcruiser.

Honda_Stateline_Concept_2011_01.jpg

De Stateline Slammer is gebaseerd op de in Amerika uitgebrachte Stateline, die op zijn beurt weer een afgeleide is van de VT1300CX Fury. Het concept komt uit de creatieve geest van Honda America R&D Honda_Stateline_Concept_2011_02.jpgontwerper Erik Dunshee, die zich ongetwijfeld met dit concept heeft laten inspireren door Harley-Davidson’s Street Glide.

Zeker het kontje met bijbehorende kofferset lijkt zo van de Amerikaan te zijn overgenomen, maar dan sierlijker en in lijn met de slanke voorkant die de fiets in zijaanzicht een futuristisch aanzicht geeft. Frame, achterbrug, motorblok en tank zijn standaard, het voorwiel daarentegen is vervangen door een serieus 23" exemplaar dat in een dikke volledig instelbare voorvork is gemonteerd.

Het lowrider gevoel wordt verder onderstreept door een laaggeplaatst zadel, terwijl luchtvering voor het broodnodige comfort moet zorgdragen. De Slammer is verder voorzien van een digitaal dashboard waarin een navigatie en multimedia geluidssysteem is ondergebracht. Een 500 watt subwoofer maakt dat je al snel niet meer gelieft zult zijn bij je buren. Verdere aanpassingen zijn zeszuiger remklauwen, een custom spec crossover uitlaatsysteem met dubbele eindpijpen, een airbox/luchtfilter conversie en two-tone costum spuitwerk.

Honda_Stateline_Concept_2011_04.jpgHonda_Stateline_Concept_2011_05.jpg
Honda_Stateline_Concept_2011_03.jpg

Hoewel het slechts een conceptmodel betreft zou het ons niet verbazen als de motor - al dan niet in gelimiteerde oplage - door Honda wordt uitgebracht, al eerder deed het gevleugelde merk dat met de op Valkyrie gebaseerde Rune.