Zoeken

Honda concept: Furious Hardtail Chopper

12 januari 2011

Om te laten zien wat technisch allemaal mogelijk is met de VT1300CX Fury, heeft de Amerikaanse R&D afdeling van Honda een drietal concepten op basis van die chopper ontwikkeld. Het tweede model uit deze reeks is de Furious, een Hardtail Chopper die in rol in Easy Rider niet zou hebben misstaan.

Honda_Furious_Concept_2011_01.jpg

Verantwoordelijk voor het ontwerp van deze Furious is Nick Renner, ontwerper bij Honda America R&D, die met de Furious een Hardtail Chopper heeft ontwerpen die een mix is tussen moderne techniek en een vleugje old-school. Honda_Furious_Concept_2011_06.jpgHonda_Furious_Concept_2011_07.jpgMet grote wielen en een mega-lange voorvork (die onder een balhoofdhoek van 45 graden is geplaatst) is deze motor bij uitstek geschikt om over Amerika’s oneindig lange (en rechte) snelwegen te cruisen.

Evenals bij de Switchblade is ook bij deze Furious gebruik gemaakt van het motorblok en de tank van de VT1300CX cruiser, maar in tegenstelling tot de dragracer is bij dit concept wél het frame flink onderhanden genomen. Meest in het oog springend verschil is het aangepaste balhoofd, dat nu onder een hoek van 37 graden is geplaatst. Doordat de voorvork ook nog eens onder een hoek van 8 graden ten opzichte van het balhoofd is geplaatst heeft de fiets een mega-balhoofdhoek van 45 graden.

Honda_Furious_Concept_2011_05.jpgHonda_Furious_Concept_2011_03.jpg
Honda_Furious_Concept_2011_02.jpg 

De aangepaste voorvork is echter niet het enige wat aan de cruiser is aangepast, ook de achtervering is ingeruild voor een Hardtail unit, wat volgens kenners bij dit soort motorfietsen schijnt te horen. Met een 23" voorwiel en 20" achterwiel beschikt de Furious over behoorlijk grote wielen, custom spuitwerk, een handgemaakt zadel en custom overside dragbars moeten het ubercruiser gevoel verder onderstrepen. Verder is de cardan-aandrijving van haar beschermend omhulsel ontdaan, waardoor de techniek beter in beeld komt, en is de standaard uitlaat vervangen door twee rechte uitlaatpijpjes.

Honda_Furious_Concept_2011_04.jpg

Hoewel het slechts een conceptmodel betreft zou het ons niet verbazen als de motor - al dan niet in gelimiteerde oplage - door Honda wordt uitgebracht, al eerder deed het gevleugelde merk dat met de op Valkyrie gebaseerde Rune.