Zoeken

Harley lanceert Street Bob Special Edition

9 maart 2013

Harley-Davidson heeft een speciale uitvoering van de Steet Bob gelanceerd: de Street Bob Special Edition. Geïnspireerd door het Harley-Davidson’s Factory Customization programma, is deze limited edition alleen zeer beperkt leverbaar op een aantal markten in Europa, waaronder in Nederland, het Midden-Oosten en Afrika.

Harley-Davidson Steet_Bob_SE

Gerestyled voor 2013, is de Harley-Davidson Street Bob een gestripte, ruige bobber. De basis is het Harley-Davidson Dyna platform voor rijders die de pure essentie van motorrijden zoeken. Het bekende Amerikaanse V-Twin motorblok zit in het hart van een fiets met eenvoudige styling met alleen de meest essentiële onderdelen.

De nieuwe Street Bob Special Edition heeft een upgrade gekregen: een 1690 cc motorblok verzorgt nu die onmiskenbare Harley-roffel. Het blok is verfraaid met opvallende two-tone geschubde lak en spaakwielen met knalrode velgrand voor een fiets die er volgens Harley net zo goed uitziet als hij klinkt. De Street Bob Special Edition is standaard van ABS voorzien.

Harley-Davidson® Styling Manager Tony Pink:
Onze focus bij de Street Bob is altijd street appeal. Deze bike is voor die mensen, die een muscle car zouden kopen met de dikste motor en zonder radio. Tijdens de restyling hebben we het achterspatbord aangepakt, de versiering van de accubak verwijderd en er een klassieke ovale airboxdeksel opgeschroefd. Het doel was om een tot de basis teruggebrachte Big Twin neer te zetten, die een klant helemaal kan personaliseren.

Harley-Davidson Steet_Bob_SE_2

De meest typische kenmerken van de Street Bob® zijn allemaal behouden op de 2013 Special Edition: een solozadel, gechopt achterspatbord en mini-apehangerstuur geven de motor een onmiskenbaar eigen smoel. Nieuwe stylingkenmerken zijn onder andere een zwarte Twin Cam 103™-aandrijflijn met opvallende details, een geheel zwarte voorkant en het kale achterspatbord met gecombineerd rem/achter/knipperlicht.

Prijs en levertijd is nog niet bekend