Zoeken

Harley introduceert 2011 XL883 SuperLow

28 juli 2010

Harley-Davidson heeft haar XL883 Sportster familie voor 2011 uitgebreid met de SuperLow, een motor die volgens de Amerikanen is ontworpen voor puur rijplezier en waarbij banden, wielen en vering zijn ontworpen voor een uitgebalanceerde, vlotte handling.

Harley-Davidson_SuperLow_3.jpg

Met het nieuwe SuperLow model wordt volgens Harley-Davidson het pure motorrijplezier opniewu geïntroduceerd. Harley-Davidson_SuperLow_4.jpgDankzij de uitgebalanceerde en naar eigen zeggen vlotte handling moeten rijder en machine op vloeiende wijze, vol vertrouwen, door de bochten kunnen zweven.

Comfort is een hoofdaspect van de SuperLow ervaring. Het nieuwe solozadel met de diepe vorm en zachte opvulling biedt goede steun. Door de vorm van het zadel dat zich op 695 mm hoogte bevindt kunnen veel rijders hun voeten veilig op de grond zetten wanneer de motor stilstaat. De vorm van het nieuwe stuur is ontworpen voor een natuurlijke armpositie. De dubbele coilover achterdempers maken een veerweg van het wiel van 63,5 mm mogelijk, voor een soepele rijervaring.

In de bijzondere voertuigdynamica die de ingenieurs van Harley-Davidson wilden verkrijgen in het SuperLow model spelen verschillende onderling afhankelijke technische elementen een rol. De veranderingen die werden aangebracht in de bandmaat en de nieuwe hoek van de voorvork zorgen op de SuperLow voor een naloop van 145 mm, zodat het stuurgevoel en de feedback voor de rijder uitstekend zijn.

Harley-Davidson_SuperLow_2.jpg

Jim Hofmann, General Manager, Motorcycle Product Planning:
Bij de bouw van het band-en-wiel-ontwerp en de stuurgeometrie voor de SuperLow paste het team de lessen toe die het had geleerd bij de ontwikkeling van de XR1200X, waardoor ook de bestuurbaarheid aanzienlijk werd verbeterd. De SuperLow is natuurlijk een heel andere motor dan de XR1200X, met een ander doel, maar de manier waarop een precies evenwicht van stuurgeometrie, bandprofiel, constructie en veringafstemming wordt verkregen is dezelfde en is net zo geslaagd. Maak één rit op de SuperLow en je bent hiervan overtuigd.

Harley-Davidson_SuperLow_5.jpg

Het 18-inch-diameter voorwiel en het 17-inch achterwiel zijn voorzien van radiale Michelin Scorcher® 11 banden. Het profiel, het loopvlakprofiel en de constructie van deze banden werden speciaal ontwikkeld om de handling van het SuperLow model te verbeteren. De nieuwe wiel-en-bandcombinatie vermindert aanzienlijk de massa en de traagheid voor en achter, wat in combinatie met het bandontwerp een betere stuurreactie en een minder zware stuurinspanning in de hand werkt.

De low profile banden, het solozadel en de langwerpige vorm van de brandstoftank geven de SuperLow een aantrekkelijk nieuw postuur, dat breed en laag is. De SuperLow is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Vivid Black, Cool Blue Pearl en de dubbele kleurtonen Merlot Sunglo & Vivid Black en Birch White & Sedona Orange.

Harley-Davidson_SuperLow_1.jpg

De SuperLow gaat in Nederland € 9.495 kosten voor de basiskleur, voor de Parelversie is dat € 9.705, de Two-Tone versie is voor € 10.055 de jouwe. Voor Belgie zijn de prijzen respectievelijk € 8.495, € 8.675 en € 8.980.