Zoeken

Harley gaat motor ontwikkelen voor Indiase markt

19 december 2012
Harley-Davidson is een motor aan het ontwikkelen voor de Indiase markt, zo weet het Indiase Zigwheels te melden. De motor staat gepland voor introductie in 2014 en zal worden aangedreven door een nieuwe V-Twin, die tussen de 400cc en 500cc cilinderinhoud zal hebben.

 Harley-Davidson 883

Het afgelopen jaar nam Harley-Davidson in het Indiase Bawal een productie-fasciliteit in gebruik, na Brazilië de tweede Harley fabriek buiten Amerika. In de Indiase fabriek worden momenteel bestaande Harley modellen voor de Indiase markt geproduceerd, maar volgens het Indiase Zigwheels gaat daar de komende jaren verandering in komen.

Speciaal voor de Indiase markt zou Harley-Davidson bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe lichte V-Twin met een cilinderinhoud van tussen de 400cc en 500cc. Voor 2012 had Harley in India verwacht zo'n 2.000 motorfietsen te verkopen, wat voor zowel Indiase als Harley-begrippen niet bepaald indrukwekkend is, maar dat aantal zou wel eens flink kunnen oplopen als een lichtere V-Twin wordt gelanceerd.

De nieuwe V-Twin zal volgens Zigwheels op de 2014 New Delhi Auto Expo worden gepresenteerd en zal daar omgerekend zo'n € 4.800 moeten gaan kosten. Voor Indiase begrippen ongetwijfeld nog steeds een flinke bak geld, maar wel en stuk goedkoper dan wat voor de huidige modellen moet worden neergelegd.

Bron: Zigwheels