Zoeken

Harley-Davisdon lanceert Black BTO

1 februari 2012
Harley-Davidson heeft heeft een nieuwe uitvoering van de Road King Classic gelanceerd, de Black BTO. De Black BTO is een 2012 Harley-Davidson Road King Classic die extra dik is aangekleed met originele Harley-Davidson®-accessoires. Exclusief voor de Benelux is een gelimiteerde oplage beschikbaar van deze fiets.

Harley_Davidson_Black_BTO

Het initiatief voor de BTO is ontstaan uit de toenemende vraag naar motoren die standaard gecustomized zijn. Samen met Bert Reurink, chef werkplaats van Harley-Davidson Amsterdam, werd de Black BTO door After Sales Manager Ed Anderson ontworpen. Als basismodel viel de keuze daarbij op de Road King Classic, omdat dit tourmodel met z'n koffers en ruime duozit volgens Harley al jaren een van de meest geliefde Harley-Davidson modellen is.

Ed Anderson, District After Sales Manager Nederland bij Harley-Davidson Benelux:
Mensen willen exclusiviteit, een Harley-Davidson met een eigen identiteit, maar tegen een betaalbare prijs. Dat is precies wat we met deze nieuwe BTO aanbieden.

De Black BTO wordt standaard afgeleverd met een zeer uitgebreid accessoirepakket. Zo is de Road King voorzien van de volledige Slip Stream-collectie die maar liefst uit elf delen bestaat en perfect samen gaat met de duistere look van deze Black BTO. Werkelijk alle verchroomde delen zijn zwart gepoedercoat en lakdelen zijn zwart  gespoten, inclusief de brede koplampringen die eraan zijn toegevoegd om het geheel nog meer body te geven.

Waar men niet om heen kan, is de 16-inch Fat Ape voorzien van interne bekabeling en de Stretched Saddle bags die een slag groter zijn dan de normale leren uitvoering van de koffers. Daarnaast beschikt de motorfiets over Black Blade Custom-wielen die uit de nieuwe 2012-accessoirelijn komen. Tot slot is de BTO voorzien van een ‘Brawler’-zadel, de tank van een Flush Mount Fuell Cap en Combination Analog Speedometer/Tachometer die beschikt over een toerenteller.
 
De Road King BTO is verkrijgbaar voor € 35.000 in Nederland en € 32.000 in België. De Black BTO is nu verkrijgbaar bij de Authorized Harley-Davidson Dealers in de Benelux. Het showmodel is te bezichtigen bij Harley-Davidson Amsterdam (NL).