Zoeken

Harley-Davidson vernieuwt V-Rod voor 2012

20 juli 2011
Harley-Davidson heeft haar nieuws voor modeljaar 2012 bekend gemaakt. We trappen af met de V-Rod familie, waarvan de Night Rod Special een frisse update heeft gekregen en in het kader van het 10-jarig jubileum van de fiets het komend jaar een speciale uitvoering zal worden uitgebracht: de 10th Anniversary Edition.

Harley_Davidson_V-Rod_10th_2012_actie

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Harley-Davidson in 2002 vriend en vijand verraste met de V-Rod, Harley's eerste watergekoelde in van benzine-injectie voorziene fiets waarvan het motorblok door Porsche was ontwikkeld. Een motor die zowel werd bejubeld als afgebrand, bejubeld door de sportievere Harley fans die eindelijk een model konden kopen waar ook boven de 200 km/u een beetje gang in zat, en afgebrand door de die-hard Harley fans die de watergekoelde 1.250cc door Porsche ontwikkelde V-Twin als hoogverraad beschouwden.

Begon het verhaal in 2012 met de V-Rod, in de loop der jaren kreeg de fiets navolging in een Night Rod Special en een V-Rod Muscle. Voor modeljaar 2012 heeft Harley een aantal wijzigingen aan de Night Rod Special doorgevoerd. De fiets heeft een nieuwe spitsere achterzijde, lichtere wielen (1,4 kilo lichter), een upside down voorvork en een opnieuw uitgebalanceerde achterwielophanging.

Ook de zithouding van de Night Rod Special is volgens Harley verbeterd, dankzij het naar achteren gebogen stuur waardoor de bediening 76 mm dichter bij de rijder zit en naar achteren geplaatste voetbediening met een korter bereik. Verder heeft de fiets een zwart schermvizier, een duozadel met custom stiksels en vernieuwde graphics, waaronder het V-Rod 10th anniversary embleem.

Harley_Davidson_V-Rod_10th_2012

Daarnaast heeft Harley-Davidson de V-Rod familie uitgebreid met de V-Rod 10th Anniversary Edition, die alleen in het jubileumjaar 2012 op de markt zal worden gezet. De 10th anniversary is gebaseerd op de Night Rod Special, maar dan uitgevoerd in Brilliant Siver Pearl met het frame in bijpassende kleur. Het motorblok, de uitlaat en het windscherm zijn uitgerust met extra veel verchroomde en gepolijste onderdelen. Uiteraard mocht ook het nieuwe 10th anniversary logo op de fiets niet ontbreken.

De V-Rod Muscle is voor modeljaar 2012 ongewijzigd gebleven, met uitzondering van het 10th anniversary logo dat ook op deze fiets het komend modeljaar is terug te vinden. Hoeveel de 2012 V-Rod modellen moeten gaan kosten en vanaf wanneer ze leverbaar zijn is vooralsnog niet bekend.