Zoeken

Harley-Davidson lanceert Dyna Switchback

20 juli 2011
Het tweede nieuwe model dat Harley-Davidson voor modeljaar 2012 op de markt heeft gezet is de Dyna Switchback, een motorfiets die volgens Harley binnen een mum van tijd van gedaante te verwisselen is.

Harley-Davidson_Dyna_Switchback_2012_2

Met zijn harde zijkoffers en het op de vork gemonteerde windscherm in passende kleur  is de Switchback een custom toerfiets, terwijl de fiets zonder deze attributen verandert in een custom cruiser met grote koplamp, 4-spaaks wielen en een mini-ape stuur. En het mooie is, volgens Harley zijn de attributen in slechts enkele minuten en zonder gereedschap te verwijderen (of monteren, al naar gelang de metamorfose).

De Switchback wordt aangedreven door een gespierd Twin Cam 103™ V-Twin motorblok dat naar verluid in de stad en op de snelweg krachtige prestaties moet leveren. De Switchback is de lichtste custom touring motorfiets in de Harley-Davidson modellenreeks en is met zijn 330kg rijklaar gewicht 43kg lichter dan een Harley-Davidson Road King®. Nieuwe geometrie aan de voorzijde, premium veringonderdelen, standaard ABS en een voorband met een laag wandprofiel zorgen voor een stijlvolle uitstraling en voor direct reagerende rijeigenschappen.

Harley-Davidson_Dyna_Switchback_2012_1

Hoeveel de Dyna Switchback moet gaan kosten en vanaf wanneer de fiets leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.