Zoeken

Harley-Davidson lanceert Blackline Softail

21 januari 2011

Op het Salon in Brussel was op vrijdagochtend een primeur te ontdekken. Op de stand van Harley-Davidson werd het doek gelicht van de Blackline, een volgens de Amerikanen maximaal gestripte Softail Custom met nieuw vormgegeven brandstoftank en een Split Drag stuur.

Harley-Davidson_Blackline_1.jpg

De nieuwe Blackline motorfiets is als volledig gestript Harley Softail model volgens Harley de meest slanke en duistere motorfiets in zijn soort. De Blackline is een rebellerende creatie van de Custom beweging en moet de drie fundamentele elementen van motorrijden benadrukken : mechanische schoonheid, een krachtig motorblok en een lange zwarte streep asfalt voor je.

Slank en strak
Hoewel de Blackline tot de wettelijke limiet is gestript, behoudt de bike haar decoratieve afwerking. Het achterspatbord is hoog en strak gevormd over een slanke, 144 mm band die een authentiek hardtail profiel onderstreept. De compacte koplamp en snelheidsmeter zijn verborgen in de brede FX voorkant, en hebben net genoeg glans om de zwarte onderdelen een nog donkere look te geven. De zwarte velgen met chromen spaken bekronen de stoere, ingetoomde en onmiskenbare Harley-Davidson look.

In het strakke frame hangt een Big Twin motorblok dat in zwart en zilver is uitgedost met daarboven een gladde en lage brandstoftank. Aan boord van de Blackline omklemt de berijder het frame op het laagste duozadel dat ooit door Harley-Davidson werd gemaakt, en heeft hij de volledige controle via het nieuwe, hoge Split Drag™ stuur dat is bevestigd op de bovenste kroonplaat.

Harley-Davidson_Blackline_2.jpg

Het Softail rijwielgedeelte is voorzien van een gedempte achtervering door gebruik te maken van horizontaal geplaatste schokdempers die onder de aandrijflijn zijn gemonteerd, waar ze niet te zien zijn. Hoewel de swingarm is vormgegeven als een klassiek hardtail rijwielgedeelte, biedt de Blackline een ultramoderne vering en dito stuurgedrag. Het Twin Cam 96B™ motorblok met balansassen is stijf in het rijwielgedeelte opgehangen en schept een solide verbinding tussen rijder en het krachtige koppel waardoor de emotionele rijervaring met de motorfiets wordt verhoogd.

Hoeveel de Blackline moet gaan kosten en vanaf wanneer de motor leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.