Zoeken

Harley-Davidson 2013: CVO Breakout

21 augustus 2012
Harley-Davidson heeft haar nieuws voor 2013 wereldkundig gemaakt. Een van de nieuwe modellen is de CVO Breakout, een ruige softail die leverbaar is in twee kleuropties met handgepolijste stalen delen op de tank en de spatborden.

Harley-Davidson_CVO_FXBSE_2013

Voor diegenen die het nog niet wisten of alweer vergeten waren, Harley's CVO-lijn zijn gelimiteerde productiefietsen die ver van de standaard fietsen afstaan en kwalitatief op een hoog niveau. Kenmerkend aan de CVO modellen is het Twin Cam 110B motorblok, Harley's meest krachtige motorblok, dat voor de aandrijving zorgt.

De productie van deze CVO Breakout zal naar schatting worden beperkt tot z'n 1.900 units, die in de speciale CVO faciliteit in York, Pensylvania, worden geassembleerd. Enkele speerpunten van de fiets zijn volgens Harley ABS, elektronisch cruise control, contactsleutelloos contactslot, stalen remleidingen, een Harley-Davidson alarm en een custom care pakket met daarin een gereedschapskit, een micorfiber poetsdoekje, een H-D jiffy stand coaster en een motorhoes.

Hoeveel de CVO Breakout moet gaan kosten en vanaf wanneer de fiets leverbaar is, is nog niet bekend.