Zoeken

Grijze kleurstelling voor 2012 Ducati Multistrada 1200

6 oktober 2011
Leek je vijf jaar geleden met zwart te worden doodgegooid, anno 2012 lijkt die kleurstelling z'n beste tijd te hebben gehad. Zo ook bij Ducati, dat voor modeljaar 2012 de zwarte uitvoering van de Multistrada 1200 heeft ingeruild voor een grijs kleurschema, dat de spectaculaire naam 'Race Titanium Matte' heeft gekregen.

Ducati_Multistrada_1200_2012

Of ze het hebben gedaan om meer BMW-rijders aan te kunnen spreken is niet bekend, maar het zou geeneens een verkeerde gedachte zijn geweest. Per slot van rekening gaan die nu massaal voor een zilvergrijze R1200GS, het liefst met aluminium koffers. Nu gebied de eerlijkheid ons te vertellen dat we in het verleden juist niet gecharmeerd waren van grijze kleurstellingen, alleen al vanwege die zilvergrijze GS, maar bij Ducati zijn ze er in geslaagd ons die mening te moeten herzien.

Geen overduidelijke 'Grijze Muis', geen 13 in een dozijn uistraling maar geheel in Italiaanse traditie een kleurstelling met uitstraling en klasse. De 'Race Titanium Matte' heeft naast zilvergrijze kuipdelen een 'Racing Black' gespoten frame. De kleurstelling zal naast de huidige rode en witte versie worden gevoerd. Voor 2012 heeft Ducati bovendien het zadel aangepast, om meer comfort op lange afstand te realiseren.