Zoeken

Geruchten omtrent Triumph ééncilinder houden aan

12 mei 2011
Hoewel het gerucht door Triumph nog steeds in alle toonaarden wordt ontkend zijn er steeds meer aanwijzingen dat in de Britse fabriek in Hinckley volop wordt gewerkt aan een kleine ééncilinder. Nadat eerder de ééncilinder tijdens testwerkzaamheden in Engeland en Spanje zou zijn gespot, is recentelijk een Honda CBR250R in het bijzijn van enkele Triumph prototypes in Hinckley gespot, zo schrijven onze Britse collega's van Visordown.

Triumph_SuperCub_200_1967

De gespotte CBR250R met enkele Triumph prototypes zou er op kunnen duiden dat de Britten willen nagaan hoe hun eigen prototype zich verhoudt tot de huidige concurrentie. Opmerkelijk daarbij is dat de CBR250R in Thailand wordt geproduceerd, voornamelijk voor de Aziatische en Indiase groeimarkten, waar Triumph in Thailand zijn eigen fabriek heeft en daarmee dus goedkoop motorfietsen voor die Aziatische markt zou kunnen produceren.

Volgens Visordown zouden er inmiddels meer geruchten zijn dat bij Triumph wordt gewerkt aan een ééncilinder waarvan de cilinderinhoud eerder 350cc - niet toevallig de cilinderinhoud van een enkele cilinder van de 1050cc triple - zou bedragen. Hetgeen voor de Aziatische markt geen logische keuze zou zijn, aangezien daar motorfietsen met 250cc nog steeds als 'superbikes' worden bestempeld.

Zie ook:

Bron: Visordown