Zoeken

FTR gaat 10 Moto2 machines voor partikulieren bouwen

12 februari 2010

De Britse Moto2 framebouwer FTR Moto gaat 10 complete Moto2 machines, gespoten in de replicakleuren van Ron Haslam's 1980 Elf Honda Grand Prix machine, verkopen aan goedbedeelde Track Day motorrijders, zo heeft het bedrijf aangekondigd.

FTR_ELF_Honda_Moto2_replica.jpg

De FTR Moto2 machine zal worden uitgerust met door Chris Mehew getunede World Supersport spec CBR600RR motorblok. Voor diegenen die Mehew niet kennen, hij is verantwoordelijk voor de motorblokken van WSS runner-up Eugene Laverty en werkte in het verleden aan Haslam's originele ELF GP machine's.

De motoren krijgen hetzelfde frame aangemeten als de FTR M210 Moto2 machine die dit jaar door Alex Debon zal worden gereden in die nieuwe Grand Prix raceklasse. OZ wielen, Brembo remmen en GP-level vering zullen het rijwielgedeelte daarnaast als standaard montage aanvullen.

De gelukkige kopers van de FTR Moto2 krijgen naast de unieke motor een drietal circuitdagen mét setup en rijtraining van Mr Haslam himself, evenals een Haslam Arai Quantum replica en een op maat gemaakte Spidi overall met bijbehorende laarzen en handschoenen.

FTR directeur Steve Bones:
De feedback van onze M209 ontwikkelings Moto2 machine is ongelofelijk en zoveel mensen hebben geinformeerd naar een trackday versie van deze machine. We hebben een aantal opties overwogen en aangezien Haslam onmiskenbaar is verbonden met ELF Honda en het ELF project vonden we het passend het gouden tijdperk van de 500cc Grand Prix op deze manier te eren.

Hoeveel de machines moeten gaan kosten, vanaf wanneer ze leverbaar zijn en hoe ze er uiteindelijk in het echt uit komen te zien moet allemaal nog bekend worden gemaakt.