Zoeken

Foto's BMW K1600GTL uitgelekt

29 september 2010

Een week voor de officiële lancering van het model zijn foto's uitgelekt van BMW's een jaar geleden aangekondigde zescilinder supertourder, de K1600 GT(L).

 

Het is niet voor het eerst dat nog voor de officiële presentatie van een nieuw model foto's van een fiets worden gelekt en via het internet wereldkundig worden gemaakt. De Amerikaanse site hell for leather had ditmaal de eer - welliswaar low-res, maar toch - foto's van de BMW K1600 GTL in handen te krijgen.

Al eerder werd BMW's nieuwe tourfiets in het wild gespot, maar het is nu voor het eerst dat officieel studio beeldmateriaal van de fiets via het Internet is uitgelekt. De nieuwe zescilinder is volgens BMW de smalste zescilinder lijnmotor ooit, en is amper breder dan een conventionele vier-in-lijn. De motor produceert 160 pk met een onvoorstelbaar koppel van 175 Nm. Nóg indrukwekkender is dat vanaf 1.500 toeren al 122 Nm van dat koppel beschikbaar is.

Verder zit de K1600GT(L) boordevol elektronica, waaronder een boordcomputer, een kleuren TFT scherm met iDrive en meedraaiende Xenon koplampen, hoewel dat laatste alleen op de luxere GTL zal worden toegepast. Daarnaast zijn -uiteraard- ook zaken als DTC (traction control) en RDC (bandenspanningscontrole) als optie leverbaar. De luxere GTL zal verder standaard over een topkoffer beschikken, en een audiosysteem met navigatie, iPod, MP3, USB en Bluetooth connectie. Ook de zithouding zal iets comfortabeler zijn, voetsteunen iets naar voren en het stuur iets naar achteren.

De K1600GT(L) zal de komende week zijn opwachting gaan maken op de Intermot in Keulen, die van 6 tot 10 oktober zal worden gehouden.