Zoeken

Fine Custom Mechanics: from Russia with love

13 januari 2010

Dat de tijd dat Lada de vertegenwoordiging was van Russische engineering inmiddels ver acher ons ligt, dat bewijzen deze heren van Fine Customs Mechanics. Aanschouw de 'Black & Steel', een motor waarmee de Russen naar Sturgis afreisden.

Fine_Customs_Mechanics_Black-Steel_01.jpg

Wie ons tien jaar geleden nog had verteld dat een Russische Custombouwer de show zou stelen op 's werelds grootste bikertreffen, Sturgis in de Verenigde Staten, die hadden we absoluut voor gek verklaard. En wij waarschijnlijk niet alleen. Toch is dat wat anno 2009 wél is gebeurd.

Fine_Customs_Mechanics_Black-Steel_02.jpgFine_Customs_Mechanics_Black-Steel_03.jpg

En eerlijk is eerlijk, met ontwerpen als deze 'Black & Steel' is dat geeneens zo vreemd natuurlijk. Deel van het succes zal ongetwijfeld liggen in de Europese en Amerikaanse onderdelen die voor de fiets werden gebruikt. Zo werden Rick Wheels (19" voor, 16" achter), een 88" (1.442 cc) Rev-Tech Pandemonium V-Twin met zesversnellingsbak, een S&S carburateur en een Harley-Davidson Springer voorvork toegepast voor deze opmerkelijke verschijning.

Fine_Customs_Mechanics_Black-Steel_04.jpgFine_Customs_Mechanics_Black-Steel_05.jpg

De overige zaken, en dat zijn er nog altijd meer dan voldoende, werden in eigen huis ontwikkeld. Mocht je toevallig binnenkort in de buurt van Moscou zijn, ze geven zelfs workshops over hoe je zelf je eigen custom motorfiets kunt bouwen. Van reparatie en onderhoud tot het maken van een frame en het airbrushen van de motor.

Meer info: Fine Custom Mechanics