Zoeken

Erik Buell plaatst teaserfoto 1190RS op facebook

7 februari 2011
Het zal waarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat Erik Buell Racing de 1190RS supersport, een straatversie van haar 1190RR superbike racer, gaat lanceren. Op Erik Buell Racing's facebook pagina werd hiertoe de vorige week een teaserfoto vrijgegeven.

Erik_Buell_Racing_teaser

Nadat Harley-Davidson alweer ruim een jaar geleden besloot de stekker uit het Buell verhaal te trekken werd het al snel duidelijk dat Buell grondlegger en grote baas Erik Buell het merk een nieuw leven in zou gaan blazen. Met de merknaam Buell nog steeds in handen van Harley-Davidson werd door Erik Buell het bedrijf EBR (Erik Buell Racing) opgericht, dat zich het eerste jaar toelegde op tuning van de Buell 1125R.

Eind vorig jaar werd echter duidelijk dat Erik Buell méér plannen met het voormalige Buell had dan alleen het ontwikkelen van racefietsen, nadat via de platenmaatschappij Rat Pak Records EBR merchandise werd gelanceerd en op diezelfde website melding werd gemaakt van een nieuw ophanden zijnde straatlegale versie van de EBR 1190RR Superbike racer.

Nu het concurrentiebeding met Harley-Davidson bijna ten einde is lijkt de lancering van die eerste straatlegale EBR steeds dichterbij te komen. Behalve de op facebook geplaatste teaserfoto is door Erik Buell geen enkele informatie vrijgegeven omtrent het nieuwe model, maar qua design en techniek zullen geen grote verschillen te verwachten zijn met de 1190RR Superbike racer. Volgens geruchten zou de 1190RS goed moeten zijn voor een vermogen van rond de 180 pk, waar de 1190RR 185 paarden aan het achterwiel weet te mobiliseren.