Zoeken

Eindelijk onthuld: Yamaha FZ8

12 maart 2010

Fazer8blauw.jpg

Het heeft even mogen duren, maar zojuist heeft Yamaha dan eindelijk de officiele 'persmap' over de nieuwe FZ8 en Fazer8 vrijgegeven. Na de eerste teasers van de koplamp en een redelijk donker plaatje, kunnen we nu genieten van kraakheldere studiofoto's, technische specificaties en persinformatie van de nieuwe modellen.

Zoals te verwachten biedt Yamaha de motor in één keer in vier verschillende configuraties aan, als naakte FZ8 en als van tophalf voorziene Fazer8, beide met of zonder ABS. Zoals aan de beelden te zien is blijft de styling dicht bij de huidige lijn van FZ en XJ.De Fazer8 heeft nog steeds een sterk ''Fazerachtig' jasje.

Als we snel de technische specificaties bekijken, zien we dat de nieuwe 799 cc motor 106 pk bij 10.000 toeren levert, gecombineerd met 82 Nm bij 8.000 toeren. Geruchten dat het nieuwe blok ook in crossplane-configuratie uitgevoerd zou worden, worden nergens bevestigd. We kunnen er van uit gaan dat dit niet het geval is. Rijklaar is de FZ8 goed voor 211 kilo, de Fazer8 weegt volgens opgave 215 kilo rijklaar.

FZ8wit.jpg

FZ8blauw.jpg

Fazer8wit.jpg

Zowel de FZ8 als Fazer8 zullen in Nederland alleen met ABS worden uitgeleverd. De FZ8 gaat € 9999,- kosten, de FZ8 € 10.499,- Uiteraard exclusief de gebruikelijke afleverkosten. Zoals gewoonlijk zullen we binnenkort nog iets dieper ingaan op de nieuweling.