Zoeken

Eindelijk officieel: de nieuwe Triumphs

2 november 2010

Het is uiteraard niet écht een verrassing meer, na achter elkaar wekelijks een foto 'uitgelekt' te hebben via diverse kanalen, maar daar zijn we nu mooi weer vanaf. Triumph heeft vanmiddag dan eindelijk officieel haar nieuwe modellen gepresenteerd. We mogen een warm welkom heten aan de Tiger 800, Tiger 800 XC en Daytona 675R.

 Tiger800_White_F3Q.jpgTigerXC_Orange_F3Q.jpg 

Over de nieuwe Tigers is inmiddels al veel bekend. Dat het 800 cc motoren zouden worden, dat er twee uitvoeringen zouden komen, het inzetgebied en de beoogde concurrentie, weinig bleef buiten beschouwing.  In het officiele persbericht staan echter nog wat meer details. Zo zal de nieuwe driecilinder zo'n 95 pk aan de weg zetten en is de zithoogte van de straat-Tiger 810 milimeter. De XC, met zijn 21 inch voorwiel (de andere heeft een 19 inch voorzijde) is uiteraard nog ietsje hoger. Tegelijk wordt een flinke lijst aan accessoires beschkbaar gesteld zodat je met je Tiger alle situaties aanmoet kunnen.

DaytonaR_White_F3Q.jpgDaytonaR_White_RHS.jpg

De Daytona 675R is niet zomaar een Daytona 'met wat extra's, het ding is op de koplampen na volledig raceklaar. Dat houdt in dat de motor is voorzien van de beste Öhlins spullen, een NIX30 voorvork en een TTX achterschokbreker, verschillende carbon onderdelen en Brembo monoblocs.

Daarnáást is de motor standaard al voorzien van een quickshifter, laptimer en schakelindicatie. uiteraard. De Tigers staan nog dit jaar in de showroom, de Daytona komt in maart.