Zoeken

Eerste video EBR 1190RS

15 september 2010
Erik Buell heeft een sneak preview vrijgegeven van de 1190RS, het eerste productiemodel wat de voormalig Harley-Davidson medewerker in productie wil gaan nemen zodra het concurrentiebeding met de tweecilinder fabrikant uit Milwaukee ten einde zal zijn.

Vorige week kondigde Erik Buell via zijn platenlabel Rat Pak Records aan dat deze week een teaser video op het YouTube kanaal zou worden geplaatst met opmerkelijk nieuws. Dat opmerkelijke nieuws is de ophanden zijnde 1190RS, een afgeleidde van de 185 pk sterke 1190R superbike racer die het afgelopen jaar werd ontwikkeld door Erik Buell's nieuwe bedrijf Erik Buell Racing.

De motor zal eveneens een afgeleidde zijn van de Barracuda 2, wat de opvolger van de 1125R had moeten zijn maar met het discontinueren van Buell nooit het levenslicht heeft gezien. Hoewel de informatie in de video zich beperkt tot een klein aantal beelden staat als een paal boven water dat in februari 2011, als het concurrentiebeding met Harley-Davidson ten einde loopt, de motor officieel zal worden gelanceerd. Tot die tijd zal Erik Buell de motor via dit soort omwegen wereldkundig willen maken.

Zie ook: