Zoeken

EBR start promotour 1190RX

6 december 2013
Na eerst in de Verenigde Staten op de markt te zijn gezet zal de EBR 1190RX vanaf maart 2014 ook in Europa leverbaar zijn. Vooruitlopend op die launch maakt de eerste productiemotor van het nieuwe Erik Buell een promotour door belangrijke landen in Europa.

EBR 1190RX

In Nederland, België en Engeland hebben geïnteresseerde motorfietsbedrijven al kennis kunnen maken met de EBR 1190RX. Edwin Belonje, directeur EBR Europe, is zeer tevreden over de reacties op de nieuwe EBR 1190RX. Teneinde ook de reacties van het publiek op de EBR te peilen was de motor enkele dagen tijdens een belangrijke tentoonstelling in Rotterdam te zien. De nieuwe Amerikaanse supersportmotor van EBR werd getoond op de stand van Pietersen US Cars & Bikes, gespecialiseerd in Amerikaanse auto’s en motoren.

Edwin Belonje, directeur EBR Europe:
Onze aanwezigheid in Rotterdam was louter bedoeld om de mening en reacties van het publiek te peilen, en die geven veel vertrouwen voor de toekomst. De uitkomst van het eerste publieksonderoek is dat de EBR 1190RX een welkome aanvulling is voor het segment van de sportmotoren. De innovatieve kwaliteiten van EBR zijn onderscheidend in de markt en betekenen dat de 1190RX een interessant alternatief is voor een specifieke doelgroep.

De EBR 1190RX is een straatlegale versie van de 190RS Superbike, die in de Verenigde Staten al enkele jaren succesvol in het AMA wordt ingezet. De fiets wordt opgegeven voor een vermogen van 185 pk en koppel van 138 Nm bij een gewicht van 190 kilo, wat zeker geen verkeerde waardes zijn. De tractiecontrole beschikt over 21 standen.

Inmiddels is de eerste EBR 1190RX in Europa aan een voorstellingsronde begonnen. Volgens Belonje is de motor gepresenteerd aan geïnteresseerde motorfietsdealers in Nederland, België, Engeland en Duitsland. Frankrijk, Italië en Spanje zullen in een later stadium volgen De serieuze gesprekken zullen begin volgend jaar resulteren in officiële dealeraanstellingen.

De eerste EBR motorfietsen zijn vanaf maart leverbaar.