Zoeken

Ducati vernieuwt Streetfighter voor 2012

28 juli 2011
Ducati gaat de Streetfighter voor modeljaar 2012 stevig onderhanden nemen. Hoewel er officieel nog een informatie mag worden vrijgegeven, kwam eind vorige week al wel de uitnodiging binnen voor de presslaunch, die eind september in Bologna staat gepland.

Ducati_Streetfighter

Wat ons over een kleine twee maanden in Bologna staat te wachten is vooralsnog een groot geheim, maar volgens insiders die wij het afgelopen weekend op Magny Cours spraken zal Ducati voor modeljaar 2012 een tweetal Streetfighters gaan lanceren, een Streetfighter 848 EVO en een streetfighter 1200, die in navolging van de Multistrada 1200 en Diavel zal worden aangedreven door het 11° testastretta motorblok.

Vooral de Streetfighter 848 EVO zou wel eens een gat in de markt kunnen zijn. Met de 848 EVO superbike dik € 4.000 goedkoper dan de 1198 zou de prijsstelling van die fiets ergens rond de € 13.000 uitkomen, en daarmee een serieuze concurrent worden in het felbevochten nakes sport segment.

Welke fiets over twee maanden als eerste zal worden geïntroduceerd is vooralsnog niet bekend (of dat ze beide tegelijkertijd worden geïntroduceerd), maar zodra we meer informatie hebben zullen we daar direct melding van maken.