Zoeken

Ducati Streetfighter V2 nu ook in Storm Green

13 juni 2022
Goed nieuws voor fans van de Streetfighter V2 die 't wel een beetje met de kleur rood hebben gehad. Ducati heeft namelijk het kleurenpalet van de V2 met een tweede kleur uitgebreid: Storm Green. De nieuwe mat groen metallic kleur moet volgens Ducati het ontwerp van de Streetfighter V2 versterken.

Na de lancering van de Streetfighter V4 twee jaar geleden was het wachten op het moment dat daar een V2 variant aan toe zou worden gevoegd - het 'kleintje' Streetfighter dat in feite als opvolger van de oude Streetfighter 1098 kon worden gezien (wat ironisch genoeg in z'n tijd de grote broer was van de Streetfighter 848).

Aangedreven door de 955cc Superquadro V-twin die verder alleen in de Panigale V2 wordt gebruikt is de Streetfighter V2 echter op alle vlakken beter dan de oude 1098 Streetfighter. Ondanks kleinere cilinderinhoud is het blok met een opgegeven vermogen van 153 pk bij 10.750 tpm en 101 Nm koppel bij 9.000 tpm sterker dan de 1098 V-twin. 

Om nog maar te zwijgen over de elektronica die destijds bij de 1098 nog maar in z'n kinderschoenen stond. Zo'n beetje alles wat in te stellen is kan worden ingesteld, van tractiecontrole tot gasreactie, wheelie controle, motorrem controle en een up/down quickshifter. Al dan niet in EVO of EVO2 versie. Oh ja... en uiteraard bochten-ABS EVO.

En dat verpakt in hetzelfde waanzinnig mooie design als de V4. Mooier zelfs, want de winglets van de V4 zijn de schoonheid van de fiets niet ten goede gekomen als je 't ons vraagt. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. 

De Storm Green kleur komt naast de rode versie die eind vorig jaar al op de markt werd gezet. Voor deze naar onze bescheiden mening zeer geslaagde kleur moet wel iets meer op tafel worden gelegd: 300 euro extra bij ons in Nederland en slechts 200 euro extra in België: € 19.590,- in Nederland tegen € 17.390,- in België. Leverbaar vanaf juli 2022.