Zoeken

Ducati Streetfighter 848 gespot

9 augustus 2011
Nadat we enkele weken geleden al wisten te melden dat Ducati op het punt staat een kleinere uitvoering van de in 2009 geïntroduceerde Streetfighter op de markt te gaan zetten is de fiets recentelijk bij het wegrijden van Ducati's fabrieksterrein door een oplettende voorbijganger op de gevoelige plaat vastgelegd.

Ducati_Streetfighter_848_EVO

Nadat bij ons de uitnodiging voor de introductie van de nieuwe 2012 Streetfighter was binnengekomen wisten insiders al snel te bevestigen dat het een nieuwe 848 EVO uitvoering zou betreffen die Ducati in de pijplijn had zitten. Hetgeen door de nabij de Ducati fabriek gemaakte foto nogmaals bevestigd.

Dat het inderdaad een 848 uitvoering betreft is te zien aan het achtertandwiel, dat net als bij de 848 Superbike met vijf bouten is vastgezet waar de huidige streetfighter (net als de 1098 en 1198 Superbike) zes bouten gebruikt. Ook is uit de foto duidelijk op te maken dat de -duurdere- Öhlins voorvork met Brembo Monoblocs plaats hebben gemaakt voor naar verwachting een Marzocchi voorvork met 'normale' Brembo radiale remklauwen zoals dit jaar ook op de Monster 1100 EVO werden geïntroduceerd.

Met nog anderhalve maand te gaan tot de officiële introductie van de fiets zal Ducati naar verwachting vlak daarvoor alle informatie officieel gaan vrijgeven.

 

Bron: Ducatinewstoday