Zoeken

Ducati Scrambler opnieuw gespot

28 oktober 2013
De Ducati Scrambler is opnieuw tijdens testwerkzaamheden gespot. Hoewel door Ducati dus hard aan de ontwikkeling van het nieuwe model wordt gewerkt, is hij nog niet op de aanstaande EICMA in Milaan te verwachten. De Scrambler moet als een van de vernieuwingen voor 2015 worden gezien.

Ducati Scrambler

Dat door Ducati de Scrambler een nieuw leven in wordt geblazen lijkt als een paal boven Nieuw Amsterdams Peil te staan: door Ducati is al ruime tijd geleden de merknaam Scrambler gedeponeerd, waarmee door de Italianen het pad is gebaand om een complete merchandise-lijn te lanceren.

Al eerder was de Scrambler tijdens testwerkzaamheden gespot, maar toen was de foto van mindere kwaliteit en werd door menigeen zelfs als photoshop creatie afgedaan. Dat is bij deze nieuwe spionagefoto wel anders, waar de details van de Scrambler duidelijk zichtbaar zijn. Details als het grotere 19" voorwiel, de koplamp die zo van de Streetfighter lijkt te zijn overgenomen, de banaanvormige achterbrug en het korte laaggeplaatste uitlaatsysteem.

De Strampler wordt aangedreven door het luchtgekoelde 796 motorblok, hoewel in de wandelgangen inmiddels het verhaal gaat dat Ducati het luchtgekoelde 1.100 motorblok zou overwegen. Dat zou een van de redenen zijn dat het model pas in 2015 op de markt te verwachten is.