Zoeken

Ducati Roadster opnieuw gespot

22 juli 2010

Je zou haast gaan denken dat ze het er om doen, bij Ducati. Opnieuw is de nieuwe roadster, die in de Italiaanse pers al tot mega-monster is gedoopt, gespot tijdens testwerkzaamheden rondom de fabriek in Bologna.

Ducati_mega-monster.jpg

Als ze ergens niet goed in zijn bij Ducati, dan is het wel een geheim bewaren. Net als in het verleden de nieuwe 999, zijn opvolger de 1098 en de nieuwe Multistrada 1200 is ook Ducati's nieuwe roadster, waarmee de Italianen een compleet nieuw segment gaan aanboren, nog voor zijn introductie al meermaals in het wild gespot.

Evenals die eerdere modellen heeft Ducati ook deze nieuwe roadster niet voor het grote publiek geheim weten te houden. Tot twee maal toe was de fiets gespot, en alsof dat niet erg genoeg was lekte ook nog eens een ontwerpschets van de fiets via een dealer uit naar de buitenwereld. Niet eerder hadden we echter een zó duidelijk beeld van de nieuwe fiets.

Aangedreven door hetzelfde 155 pk sterke 11 graden motorblok van de Multistrada zijn op de roadster nieuwe aspecten te herkennen, zoals de zijdelings geplaatste radiatoren die het mogelijk hebben gemaakt de motor aan de voorkant compact te houden. Terwijl het ogenschijnlijk ver naar achteren geplaatste achterwiel juist verraad dat Ducati een extra lange swingarm heeft toegepast voor verbeterde tractie.

Met de nieuwe Roadster wil Ducati de aanval openen op de populaire Yamaha V-Max en Suzuki B-King. Of de 155 pk sterke L-Twin daarvoor krachtig genoeg zal zijn zal de praktijk straks moeten uitwijzen, maar met een geclaimde hellingshoek van 40 graden zal de motor ongetwijfeld beter de hoek om te krijgen zijn. Dat is de Italianen wel toevertrouwd.

Zie ook:

Bron: motosprint.it