Zoeken

Ducati ontwikkelt nieuwe Multistrada 850?

5 maart 2010

Na de volgens eerste berichtgeving succesvolle introductie van de Multistrada 1200 zou bij Ducati hard worden gewerkt aan een kleinere uitvoering van de Italiaanse allroad. Tenminste, als we de Italiaanse media moeten geloven.

Ducati_MS1200.jpg

Volgens de laatste geruchten zou Ducati een kleinere uitvoering van de Multistrada 1200 aan het ontwikkelen zijn, op basis van het 848 testastretta motorblok. Hetgeen geeneens zo ondenkbaar is. Per slot van rekening had Ducati in het verleden in de 620 eem kleine uitvoering van de vorige Multistrada.

Net als de afgelopen jaar geintroduceerde 'kleine' Hypermotard 796 zou die 'kleine' Multistrada, die in de media al tot Multistrada 850 is gedoopt, over eenzelfde rijwielgedeelte beschikken, maar dan met minder dure compenenten. Net als die Hypermotard 796 en ook de 848 supersport. Dit in tegenstelling tot de oude Multistrada 620, waarbij bijvoorbeeld de enkelzijdige achterwielophanging werd ingeruild voor een 'simpele' dubbele achterbrug.

In hoeverre de Italiaanse media het bij het rechte eind hebben zal de toekomst moeten uitwijzen, maar het zou ons niet verbazen als Ducati de fiets in 2011 op de markt zal gaan brengen.