Zoeken

Ducati ontwikkelt maxi-scooter?

23 november 2010

Nog maar koud bijgekomen van de nieuwe Diavel die Ducati op de 68e EICMA in Milaan presenteerde dient het volgende gerucht alweer aan. De Italianen zouden serieus overwegen een maxi-scooter te lanceren teneinde marktaandeel te vergaren in het scootersegment.

Ducati_scooter.jpg

Nu is het bericht van een ophanden zijnde Ducati motorscooter niet écht nieuw meer, al begin 2009 wisten wij hierover te berichten. Was het destijds het Spaanse Solomoto Treinta dat het gerucht de wereld in blies, ondersteund door een zelf gemaakte ontwerpschets, ditmaal komt het bericht van het weblog Ducati News Today dat zegt getipt te zijn door dezelfde insider die enkele jaren geleden de Multistrada 1200 en daarna de Diavel had voorspeld.

Vorig jaar nog had Ducati's Marketing Director in een interview met het Italiaanse Motoblog.it toegegeven dat door Ducati ook andere segmenten werden onderzocht, zoals scooters, customs, enduro en off-road. Waarbij werd gekeken naar alle potentiële barrières vanuit technisch en distributie oogpunt. Hoeveel van de huidige dealers bijvoorbeeld een off-road zouden kunnen verkopen, en of het product zinnig is en de 'ziel' van Ducati heeft.

De belangrijkste indicatie komt volgens Ducati News Today echter van de Australische Ducati importeur Warren Lee, die in het verleden al een belangrijke bron was voor wat betreft Ducati's toekomstige plannen. De importeur wist in maart 2009 de komst van de Multistrada 1200 te voorspellen, en dat deze niet lang daarna zou worden gevolgd door een Power Cruiser die de afgelopen EICMA in Milaan als Diavel werd gepresenteerd.

Volgens Warren Lee is Ducati een motorscooter aan het onderzoeken, geen 50cc maar een hoogvermogende maxi-scooter. Het project zou op een laag pitje staan, maar wel aan het sudderen zijn. Met BMW's Concept C en Honda's New Mid Concept maxi-scooters die beiden dit jaar op de EICMA in Milaan werden onthuld zou de tijd misschien rijp kunnen zijn voor hoogvermogende maxi-scooters en is het zeker niet ondenkbaar dat Ducati als merk dat sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan daar een graantje van mee zou willen pikken.

Bron: Ducati News Today