Zoeken

Ducati onthult Diavel

1 november 2010

Ducati heeft in Milaan op de vooravond van de EICMA haar nieuwe Diavel gelanceerd. De nieuwe naked zal worden aangedreven door het 11º motorblok van de Multistrada 1200 dat goed is voor een vermogen van 162 pk.

Ducati_Diavel_2011_1.jpg

Voor de 206 kilo zware (drooggewicht) Diavel heeft Ducati alle registers opengetrokken. Zo is de fiets voorzien van het complete elektronische pakket dat we al kenden van de nieuwe Multistrada, waaronder het sleutelloze contactslot, Ducati Traction Control, ABS, ride-by-wire gasklepbediening en verschillende motormappings. De Diavel heeft een topvermogen van 162 pk Ducati_Diavel_2011_2.jpgen een koppel van 127 Nm, hetgeen niet bepaald kinderachtige waarden zijn. Opmerkelijk zijn de zijdelings geplaatste radiateurs, die het mogelijk hebben gemaakt de motor zo compact mogelijk te bouwen.

Blikvanger is de 240 mm brede achterband, hetgeen flitsend stuurgedrag niet bepaald ten goede zou moeten komen, maar Ducati stelt met de Diavel een mogelijkheid te hebben gevonden een 240 mm brede achterband wél te laten werken. Verder heeft de dikke naked een gesplitst dashboard, een deel aan het stuur en een deel op de tank gemonteerd. Op het stuur zijn daarbij de normale zaken als snelheid, toerental en controlelampjes terug te vinden terwijl in het op de tank gemonteerde TFT display zaken als rij-modus, versnelling en DTC setting zijn terug te vinden.

Ducati_Diavel_2011_3.jpgDucati_Diavel_2011_4.jpg
Ducati_Diavel_2011_detail_1.jpgDucati_Diavel_2011_detail_2.jpg
Ducati_Diavel_2011_5.jpgDucati_Diavel_2011_6.jpg

De Diavel zal in twee versies op de markt worden gezet, een standaard versie en een exclusievere Carbon versie, genaamd Diavel Carbon. Naast carbon onderdelen is de fiets voorzien van zwarte gesmeede marchesini wielen, die tweeënhalve kilo lichter zijn dan de standaard exemplaren.