Zoeken

Ducati Monster 800 gespot

26 maart 2014
Ducati gaat nog dit jaar een kleinere variant op de recent gelanceerde Monster 1200 op de markt brengen. De Monster 800, die recent in het wild op de gevoelige plaat is vastgelegd, wordt aangedreven door het vloeistofgekoelde vierkleps 821 motorblok van de Hypermotard, zo is op de Britse website Bikesocial te lezen.

Ducati Monster_800

Hoewel de Monster op de spionagefoto er behoorlijk productieklaar uitziet is de lancering van de motor de komende maanden nog niet te verwachten, zo hebben bronnen tegenover Bikesocial verklaard. Met het Ducati World Weekend dit jaar in juli weer op de agenda zou een lancering van de Monster 800 tijdens dat WDW niet ondenkbaar zijn.

De Monster 800 wordt volgens Bikesocial aangedreven door het 821 motorblok dat vorig jaar in de Hypermotard en Hyperstrada werd gelanceerd en in de Monster zo rond de 110 pk zal leveren. Visueel zijn amper verschillen met de recentelijk geïntroduceerde Monster 1200 te ontdekken, behalve dan de achterbrug die - net als bij het kleintje Panigale - dubbelzijdig is uitgevoerd.

Met de komst van de Monster 800 lijkt het einde van de luchtgekoelde Monsters langzaam in zicht te komen. Qua prijsstelling zal de motor naar verwachting dichter bij de huidige Hypermotard dan de Monster 796 komen te staan.

Bron: Bikesocial