Zoeken

Ducati maakt naam nieuwe Superbike bekend

21 september 2011
Net als bij de Diavel het afgelopen jaar heeft Ducati ook dit jaar ervoor gekozen om nog voor de presentatie van de ophanden zijnde nieuwe Superbike de naamstelling van de fiets bekend te maken. De volgende generatie Superbikes, die op de EICMA in Milaan wereldkundig zal worden gemaakt, zal als 1199 Panigale door het leven gaan.

Ducati_1199_Panigale

Het model, dat wordt uitgesproken als ‘’Pan-ee-gah-lee’’ breekt met Ducati’s Superbike traditie door een naam toe te voegen aan de 1199cc motor capaciteit (uitgesproken als elf-negen-negen). Het is een belangrijke verwijzing naar de historische oorsprong van het gebied Borgo Panigale in Bologna. In het Italiaanse domein, bekend als ‘’Motor Valley’’, onderstreept Ducati nu haar trots door wereldambassadeur te zijn voor de ‘’Made in Italy’’ titel door de thuisstad in de nieuwe Superbike naam te vereeuwigen.

De Ducati 1199 Panigale voor het eerst in actie komen tijdens het 2012 FIM Superstock kampioenschap en zal in overeenstemming met het ontwikkelingsprogramma van de fabriek zijn debuut maken in de World Superbike in 2013. De introductie in twee fases stelt Ducati in staat om de Superbike versie van de 1199 Panigale extra te ontwikkelen, aangepast aan het meer open reglement van de World Superbike categorie. Bovendien worden zo de kosten beheerst voor de World Superbike teams die kunnen blijven deelnemen met een 2012 versie van de 1198 met de technische ondersteuning van de Ducati technici.