Zoeken

Ducati lanceert Monster 796

20 april 2010

Het 2010 seizoen is nog maar amper van start, of Ducati lanceert haar eerste 2011 model. De Italianen hebben de Monster familie uitgebreid met de Monster 796, op basis van de vorig jaar nieuw geintroduceerde nieuwe 796 Desmodue aandrijfkracht.

Ducati_Monster_796_1.jpg

De Monster 796 moet volgens Ducati worden gezien als een opwindende toevoeging aan de line-up, die de gebruiksvriendelijkheid van de 696 combineert met het sportieve karakter van de 1100. Met 87pk (64kW), een drooggewicht van 167kg en optionele ABS, moet de stijlvolle nieuwe Monster de magie van de middenklasse terugbrengen naar de Monster familie.

De Monster 796 is uitgerust met een klein kuipruitje en heeft standaard een seatcover over het passagierszadel. Het nieuwe design van het zadel heeft Ducati_Monster_796_3.jpgeen comfortabelere vorm en is geaccentueerd met een stijlvolle rode stiknaad. Andere nieuwe kenmerken zijn ondermeer een sub-frame met handgrepen voor de passagier, die de passagier een vertrouwelijke grip bieden terwijl ze mooi overgaan in de natuurlijke lijn van de achterzijde.

De rijpositie is ook herzien door de zithoogte met 10mm te verlagen naar 800mm. De combinatie van het nieuwe design van het zadel en het verhogen van het stuur met 20mm heeft tot een verbeterde zithouding en meer comfort geleid. Met de nieuwe Desmodue 796 motor als hart van de machine, een enkelzijdige swingarm en verbeterde ergonomie, vindt de Monster 796 een perfecte balans tussen lifestyle performance en alledaagse functionaliteit, volledig in lijn met de gedachte achter de Monster modellen.

De nieuwe Monster 796 is er in traditioneel Ducati rood, het nieuwe artic white silk of diamond black silk. Alle drie kleuren hebben een rood Trellis frame en zwarte wielen. De wielen hebben nieuwe rode accenten rond de velg, die een volle rode lijn geven wanneer de motor op snelheid is.

Ducati_Monster_796_2.jpg

De Monster 796, die gelanceerd is als vroeg model voor 2011 en beschikbaar zal zijn vanaf mei 2010, moet een nieuwe weg naar de Ducati Monster wereld openen en hét “urban icoon” van handgemaakte Italiaanse naked bikes worden. Hoeveel de motor moet gaan kosten is nog niet bekend.