Zoeken

Ducati lanceert Diavel AMG Special Edition

5 september 2011
Als resultaat van het samenwerkingsverband tussen Ducati en Mercedes AMG heeft Ducati een speciale uitvoering van de Diavel op de markt gezet, de Diavel AMG Special Edition. De motor zal naar verwachting zijn opwachting gaan maken tijdens de 64e International Motor Show, die van 15 tot 25 september staat gepland.

Ducati_Diavel_AMG_Special_01

Nadat Mercedes AMG vorig jaar als sponsor werd aangetrokken door het Ducati MotoGP raceteam werd door beide partijen al aangegeven dat dit het begin zou zijn van een intense samenwerking tussen beide hoogwaardige bedrijven. Het eerste model wat door Ducati is ontwikkeld als gevolg van deze samenwerking is deze Diavel AMG Special Edition, en zal naar verwachting bij meerdere modellen navolging gaan krijgen.

De Ducati Diavel AMG Special Edition is gebaseerd op de Diavel Carbon, waarbij de meest in het oog springende aanpassing de vijfspaaks AMG-stijl wielen betreft. Verder zijn de panelen naast de radiateurs in carbon uitgevoerd, is het zadel aangepast en heeft de fiets een nieuw uitlaatsysteem aangemeten gekregen. Daarnaast is de Diavel AMG op diverse plaatsen van AMG logo's voorzien.

Ducati_Diavel_AMG_Special_03Ducati_Diavel_AMG_Special_04
Ducati_Diavel_AMG_Special_05Ducati_Diavel_AMG_Special_06

Dat Ducati met de Diavel AMG SE oog voor detail heeft gehad blijkt uit het feit dat, om te verzekeren dat van elk motorblok de desmodromische timing met de hand is gesteld, de naam van de desbetreffende motor technicus in het linker carterpaneel is gegraveerd. Om de exclusiviteit verder te onderstrepen is de Diavel AMG SE voorzien van een genummerde plaque op de tank.

Ducati_Diavel_AMG_Special_02

Hoewel direct na de autoshow in Frankfurt bestellingen voor de Diavel AMG SE kunnen worden geplaatst zal de motor waarschijnlijk pas begin 2012 worden uitgeleverd. Hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.