Zoeken

Ducati kondigt Scrambler voor 2015 aan

10 juni 2014
Ducati heeft op tweede Pinksterdag haar personeel verrast met de presentatie van het prototype van de Scrambler, welke in 2015 door de Italianen op de markt zal worden gezet. Het prototype was in een container voor het bedrijfscomplex gezet en kon door het personeel in kleine groepjes worden aanschouwd.

Ducati 2015 Scrambler

De dealers wisten het al, de motor was het afgelopen jaar al meermaals tijdens testwerkzaamheden gespot, maar nu is het officieel: Ducati gaat het komend seizoen de Scrambler een nieuw leven inblazen. De Scrambler leverde in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw een belangrijke bedrage aan de geschiedenis van het Italiaanse merk, en de nieuwe Scrambler is volgens Ducati daaruit voortgevloeid.

Nonconformistisch, toegankelijk en voorzien van het hoogst noodzakelijke, dat is volgens Ducati in een notendop de nieuwe Scrambler waarvan wordt geclaimd dat het de perfecte combinatie vertegenwoordigd tussen traditioneel en hedendaags en daarbij terugkeert naar de pure essentie van motorrijden - twee wielen, een stuur, een eenvoudig motorblok en veel lol.

Officiële foto’s werden door Ducati -uiteraard- niet vrijgegeven, net als dat het voor het personeel dat in de gelukkige omstandigheid was het prototype in de container te aanschouwen niet toegestaan was foto’s van de Scrambler te maken. Wel maakte Ducati bekend dat de motor nog dit najaar zal worden onthuld, met een marktintroductie begin volgend jaar.

Ducati 2015 Scrambler Ducati 2015 Scrambler

Mocht je tot die tijd niet willen wachten, op de website scramblerducati.com zal de evolutie van het project worden onthuld.