Zoeken

Ducati komt met 170pk sterke Streetfighter EVO SP UPDATE

5 september 2011
Dachten we in eerste instantie dat Ducati de huidige Streetfighter voor modeljaar 2012 zou gaan voorzien van het 11 graden Testastretta motorblok, blijken de Italianen nog een stapje verder te zijn gegaan door niet het 11 graden motorblok, maar het 170 pk sterke motorblok van de 1198 in de 2012 Streetfighter te gaan gebruiken.

Ducati_Streetfighter

Het nieuws werd door Ducati zelf bekend gemaakt op haar eigen website, waar per ongeluk de informatie van de 2012 Streetfighter EVO SP online was gezet. Hoewel de fout snel werd ontdekt en de informatie direct weer van het internet werd gehaald was het kwaad al geschied en had een oplettende Ducati liefhebber, die op het juiste moment de website bezocht, al een printscreen van de Streetfighter EVO SP gemaakt.

Meer dan deze informatie is nog niet bekend over de Streetfighter EVO SP, maar de indrukwekkende cijfers spreken boekdelen. Met een vermogen van 170 pk bij 9.750 toeren en een koppel van 131,5 Nm bij 8.000 toeren is de nieuwe Streetfighter in één klap de krachtigste naked superbike op de markt.

Ducati_Streetfighter_2012

Bron: Ducati.ms

Update: Volgens MCN is deze Streetfighter EVO SP een hoax die door een Ducati fan is verzonnen. Ducati zou dit tegenover MCN hebben verklaard, nadat het Britse motorblad bij de fabriek om opheldering had gevraagd.