Zoeken

Ducati implementeert D-Air sensoren in Multistrada 1200

28 maart 2014
De D-Air airbagjas is al enkele jaren geleden door Dainese op de markt gezet, maar Ducati is het eerste merk dat de sensoren op een van haar modellen heeft toegepast. De Multistrada 1200 S D-Air, die alleen in Europa op de markt zal worden gezet, is vanaf mei 2014 leverbaar.

Ducati Multistrada 1200 D-Air

Het is alweer drie jaar geleden dat door Dainese de nieuwe D-Air motorpakken werden aangekondigd: de D-Air Race overall voor op het circuit en de D-Air Street allweather jas voor op straat. Waar in de overall voor op het circuit alle elektronica in de hump waren verwerkt, moesten bij de allweather jas nog sensoren op de motor worden gemonteerd. Wat meteen de belemmerende factor was in het geheel.

Ducati heeft nu als eerste fabrikant de sensoren in de Multistrada 1200S D-Air verwerkt, waardoor het werkelijke gebruik van de Dainese D-Air een stap dichterbij is gekomen. Voor de techniek achter de D-Air Street verwijzen we graag naar onze reportage van destijds.

Ducati heeft de D-Air technologie omarmt in het kader Ducati Safety Pack, wat momenteel uit instelbare tractiecontrole en ABS bestaat. Met het D-Air motorjack, dat in 45 milliseconden wordt geactiveerd, is een nieuwe stap in de veiligheid op de motor gezet.

Meer informatie over de Ducati Multistrada D-Air zal bekend worden op 15 april en het innovatieve nieuwe model zal beschikbaar zijn bij Europese Ducati Dealers vanaf mei 2014.