Zoeken

Ducati; er komt geen maxi-scooter

8 maart 2011
Ducati is geen maxi-scooter aan het ontwikkelen. Ducati's grote baas Gabriele Del Torchio heeft dit op de Passion Moto Show in Padova tegenover onze Italiaanse collega's van Motoblog verklaard. Wel werd de komst van een nieuwe Superbike bevestigd, die waarschijnlijk in 2012 op de markt zal worden gezet.

Ducati_scooter

Het gerucht ontrent Ducati's ophanden zijnde maxi-scooters groeide de afgelopen jaren flink. Met verkoopcijfers in het supersport segment in het slob zou Ducati haar horizon willen verbreden, iets wat met de komst van de Diavel werd onderstreept. Een maxi-scooter zou een logische volgende stap in het verbreden van Ducati's marksegment zijn, maar volgens Del Torchio zal dat de komende vijf jaar zeker nog niet gaan gebeuren.

Wel werd door de Ducati CEO de komst van de nieuwe Superbike aangekondigd, die in 2012 de huidige 1198 zal gaan vervangen. De nieuwe fiets, waar we al over wisten te berichten en waarbij het trellis buizenframe is ingeruild voor een -hoogstwaarschijnlijk- aluminium monocoque frame, moet nieuwe maatstaven gaan zetten in het supersport segment en bovendien in staat zijn de WK Superbike titel in de wacht te slepen. Bij de ontwikkeling van de nieuwe superbike is niemand minder dan drievoudig WK Superbike wereldkampioen Troy Bayliss betrokken.

De verklaring van Del Torchio staat haaks op de eerdere verkaring van Ducati's Product Manager Claudio Domenicali, die tegenover het Motoblog verklaarde dat een maxi-scooter en een Scrambler de volgende projecten waren die Ducati aan het ontwikkelen was. Ook de komst van een Scrambler werd nu door Del Torchio in alle toonaarden ontkend.

Hoewel het gerucht van de maxi-scooter en Scrambler door Del Torchio nu is ontkend zou het ons niet verbazen als over vijf jaar Ducati alsnog deze modellen op de markt gaat brengen.

Zie ook:

Bron: Motoblog.it