Zoeken

Ducati 599 Mono concept bike

11 januari 2010

Voor velen is het nog steeds onverteerbaar dat Ducati de Supermono nooit in productie heeft genomen. Australisch ontwerper Dan Anderson geeft de Italianen een tweede kans met zijn concept ontwerp dat hij 599 Mono heeft gedoopt.

Ducati_599_concept.jpg

Net als Terblanche destijds is ook Anderson bij zijn ontwerp uitgegaan van het vierkleps motorblok van Ducati's superbike, waarvan de staande cilinder is vervangen door een balansas. Voordeel van dit concept is een ééncilinder die reageert als een twin.

Door toepassing van het Evoluzione 1198 motorblok zou de cilinderinhoud van deze 599 Mono uitkomen op, precies, 599cc. Anderson mikt erop dat de fiets een drooggewicht van 160 kg zou hebben, qua prestaties zou een vermogen van 60~70 Pk geen enkel probleem moeten zijn.

Hoewel Anderson's ontwerp er zondermeer goed uitziet zal de kans dat Ducati de motor daadwerkelijk in productie gaat nemen bijzonder klein. Ze hebben het destijds met de Supermono niet gedaan (behoudens een gelimiteerde raceversie), en dus zal er momenteel ook weinig animo voor zijn.