Zoeken

Ducati 1199S Rossi volgens Kar Lee

12 augustus 2011
Mocht je het afgelopen jaar in donker Afrika hebben gezeten, bij Ducati wordt hard gewerkt aan een nieuwe Superbike die eind dit jaar op de EICMA in Milaan zal worden gepresenteerd. Terwijl de fiets al meermaals tijdens testwerkzaamheden is gespot hebben onze Duitse collega's van Motorrad alvast een voorproefje genomen hoe een eventuele Rossi uitvoering er uit zou kunnen gaan zien.

Ducati_1199_Rossi

Ze zullen er in Bologna stiekum best gelukkig mee zijn, met alle publicaties die tot op heden in de internationale media zijn verschenen over de nieuwe 1199 Superbike, die eind dit jaar de 1198 Superbike zal gaan vervangen. Een motor die net als de MotoGP racer een monocoque rijwielgedeelte zal hebben, dat - in tegenstelling tot de Desmosedici - uit aluminium zal zijn vervaardigd. Het nieuwe superquadrata motorblok zal daarbij volgens de geruchten meer dan 200 pk gaan leveren.

Dankzij de vele spionagefoto's die de afgelopen maanden al van de fiets op het Internet verschenen hebben we al een duidelijk beeld gekregen hoe de nieuwe fiets er uit zal komen te zien, maar bij Motorrad ging men nog een stapje verder door alle beschikbare informatie door ontwerper Kar Lee te laten verwerken in deze schets van wat een 1199S Rossi uitvoering zou kunnen zijn. Wat ons betreft, laat maar komen die fiets...

Bron: Motorrad