Zoeken

Ducati 1199 Panigale Superleggera in de pijplijn?

7 oktober 2013
Officieel is er nog niets bekend, maar op Internet gonst momenteel het gerucht dat Ducati een superexclusieve versie van de 1199 Panigale R op de markt gaat zetten. De exclusief Nederlandse belastingen € 65.000 dure Panigale R Superleggera is naar het schijnt echter niet voor iedereen weggelegd, je moet van Ducati een uitnodiging hebben ontvangen om de motor te 'mogen' kopen.

Het gerucht omtrent een ophanden zijnde exclusieve versie van de 1199 Panigale R ontstond de afgelopen week op het Ducati forum Ducati.ms. Ducati zou uitnodigingen hebben verstuurd naar een select groepje klanten voor een superexclusieve versie van de 1199 Panigale R, die de naam 1199 Panigale R Superleggera moet gaan krijgen.

De Superleggera, ofwel Superlight, zou in een zeer beperkte oplage op de markt worden gezet, waarbij een selecte klantenkring (te denken aan de eigenaren van een GP16 Desmosedici) de eerste keus heeft. Leden van het forum Ducati.ms zouden naar verluid deze uitnodiging hebben ontvangen.

Over de technische specificaties van de Superleggera lopen de meningen op Internet behoorlijk uiteen, behalve dat de motor naar verluid in een oplage van slechts 500 stuks zal worden gemaakt. Gesproken wordt over een vermogen van meer dan 200 pk en een rijklaargewicht dat 15 tot 20 kilo lichter moet zijn dan de standaard Panigale R. Volgens de geruchten zou de Superleggera het nieuwe homologatiemodel zijn waarmee Ducati het volgend seizoen in het WK Superbike zal gaan aantreden.

De 1199 Panigale R Superleggera zal volgens de geruchten nog dit jaar zijn opwachting gaan maken. Gesproken wordt over een prijskaartje van € 65.000 exclusief de Nederlandse belastingen, waarmee de fiets meteen de geschiedenis in zal gaan als het duurste Ducati productiemodel ooit.