Zoeken

CRP Energica online te reserveren

8 december 2012
Het Italiaanse CRP heeft een online reserveringen-systeem gelanceerd, waarmee de ophanden zijnde Energica elektrisch aangedreven supersport kan worden besteld. De CRP Energica gaat voor € 18.000 van de hand, maar om de fiets alvast te reserveren volstaat een aanbetaling van € 500 die via PayPal kan worden gedaan.

CRP Energica_2013

Een jaar na de presentatie van het prototype werd de definitieve productieversie van de CRP Energica dit jaar op de EICMA in Milaan onthuld. De elektrisch aangedreven supersport is wel een stuk duurder geworden, waar het vorig jaar nog een richtprijs van € 15.000 werd genoemd is de definitieve verkoopprijs nu op € 18.000 vastgelegd.

Ervaringen door CRP opgedaan in het TTXGP kampioenschap, het onofficiële wereldkampioenschap voor emissie-vrije motorfietsen, hebben geresulteerd in deze Energica. De motor wordt aangedreven door een 136 pk 160 Nm sterke PMAC elektrische motor, die volgens CRP goed moet zijn voor een topsnelheid van 220 km/u. De accu heeft een nominale capaciteit van 11,7 kWh (13,2 kWh bij volle lading). Goed voor een actieradius van 150 km bij een gemiddelde snelheid van 70 km/u.

Volgens CRP kan de motor via het normale stroomnet worden geladen en neemt het laden van de accu drie uur in beslag, een 80% lading kan in 30 minuten worden gerealiseerd. De CRP Energica is verder uitgerust met LED verlichting, Brembo monoblocs, Marchesini wielen, een volledig instelbare 43 mm Marzocchi upside-down voorvork en een eveneens volledig instelbare Sachs monoshock achterveer.

De eerste leveringen van de CRP Energica staan gepland voor 2014, voor de prijs van € 18.000. Voor de eerste gelimiteerde versie is door CRP een online reserverings-systeem gelanceerd, waarbij een aanbetaling van € 500 via PayPal moet worden gedaan.