Zoeken

Confederate lanceert P120 Fighter 'Black Flag'

23 juni 2010

Dat zwart het nieuwe chroom is, daar zijn de heren van het in Birmingham, Alabama, gevestigde Confederate Motorcycles ook achtergekomen. Van de al exclusieve P120 Fighter zal een gelimiteerde oplage geheel in het zwart worden gemaakt.

Confederate_P120_1.jpg

Waar het 'm precies in zit is ook voor ons een mysterie, maar zwart heeft altijd een aantrekkingskracht op ons gehad. Het doet ons terugdenken aan de legendarische woorden van Henry Ford tijdens de introductie van de T-Ford, 's werelds allereerste productieauto, die volgens Ford in alle kleuren leverbaar was, zolang het zwart was.

De door Confederate tot 'Blag Flag' gedoopte zwarte uitvoering van de P120 Fighter is technisch identiek aan de standaard versie, en beschikt dus ook over een 160 pk sterke 120 ci (1.967 cc) V-Twin die in een uit vliegtuigaluminium vervaardigd rijwielgedeelte is opgehangen en van de nodige carbon is voorzien. De motor, die de term minimalisme een heel andere dimensie heeft gegeven, weet 208 kilo op de schaal te brengen, en dat is voor een Amerikaan van dit caliber zondermeer licht te noemen; Twins uit Milwaukee schromen er niet voor een kilotje of vijfig kilo meer op de weegschaal te brengen.

Confederate_P120_2.jpgConfederate_P120_3.jpg
Confederate_P120_4.jpg

Wist Confederate ons met de standaard versie, die het afgelopen jaar tijdens het jaarlijkse Pebble Beach Concours d'Elegance voor het eerst aan het publiek werd getoond, al te verbazen, met deze zwarte uitvoering zal de verkoop van Staatsloten eveneens een positieve stimulans krijgen.

Zie ook: