Zoeken

Burgman 650 Executive voor 2010 vernieuwd

16 juni 2010

Daar waar sommige merken nu al met nieuwe modellen voor 2011 komen, doen ze het bij Suzuki ditmaal heel anders. Terwijl de productie al volop bezig is laten de Japanners nu pas weten de Burgman 650 Executive voor modeljaar 2010 technisch onderhanden te hebben genomen.

Burgman_650A_2010.jpg

De Suzuki Burgman modellen vormen in het motorscootersegment al jaren de maatstaf op het gebied van comfort, kwaliteit en uitstraling. Door een functionaliteit van grote opbergruimtes te combineren met een soepel, wendbaarheid en uitgebalanceerd rijwielgedeelde zijn de Burgman modellen uniek in hun soort. De file-killers zijn dan ook uitzonderlijk populair in de Randstad, maar lenen zich door hun brede karakter ook uitstekend voor de meer recreatieve motorrijder.

Voor 2010 is het vlaggenschip van de Burgman reeks, de Burgman 650A Executive, technisch onderhanden genomen. Tijdens de laatste EICMA Motorshow in Milaan liet Suzuki al een voorproefje zien van dit vernieuwde model, die nu voorzien is van nog meer noviteiten. Zo is de comfortabele CVT versnellingsbak compleet onder handen genomen en voorzien van maarliefst zeven versnellingen voor een uitzonderlijk soepele en efficiënte overbrenging. Deze SECVT transmissie beschikt tevens over een Power Mode voor extra sportiviteit. Bovendien kan er handmatig geschakeld worden door middel van drukknoppen op het stuur.

Het instrumentenpaneel is verder uitgebreid met een vernieuwde digitale versnellingsindicator en een gladheidwaarschuwingslampje die automatisch geactiveerd wordt wanneer de buitentemperatuur onder de 3 graden Celsius daalt. Verder is de Burgman 650A Executive standaard voorzien van een ABS remsysteem, elektrisch inklapbare spiegels, elektrische ruitverstelling, handvat- en buddyseatverwarming, een comfortabele rugsteun voor de duopassagier, diverse chromen accenten en een handige 12 volt aansluiting, maar dat had ie in 2009 ook al.

De nieuwe Burgman 650A Executive staat al vanaf medio juni in de showroom van de officiële Suzuki dealers en is beschikbaar vanaf € 11.999,- in de kleuren grijs en zwart.