Zoeken

Brocks BMW S1000RR: sprintkanon

11 juni 2010

Dat BMW met haar eerste superbike, de S1000RR, een échte killer in huis heeft, daar zijn de sprint fanatici inmiddels ook achtergekomen. Het Amerikaanse Brock's Performance voorzag de BMW van een extra extra lange achtervork en ging ermee sprinten.

Brocks_S1000RR.jpg

Waren in het verleden 'lange achterbrug creaties' vooral voorbehouden aan Suzuki's Hayabusa, met de lancering van de S1000RR is de BMW ineens een interessant object geworden voor de al dan niet legale sprintracers. Deze Brock's Performance BMW verbrak het officiele AMA sprintrecord met een tijd van 8.49 seconden en een topsnelheid van 158.46 mijl per uur op de kwart mijl sprint.

Het nieuwe record voor standaard motorfietsen werd behaald dankzij de -toegestane- aanpassingen die aan de motor werden doorgevoerd, zoals een compleet eigenbouw uitlaatsysteem, BST carbon wielen, een MacIntosh extra extra extra verlengde achterbrug en verlaagde vering. In deze setting was de motor goed voor 203 pk en een koppel van 108 Nm aan het achterwiel.

Brock's wil nu Nitro-injectie gaan toevoegen, samen met enkele standaard modificaties om de motor te gaan inzetten in de AMA Dragbike Supersport sprintklasse.