Zoeken

Brammo binnenkort ook in Nederland leverbaar

9 januari 2014
In navolging van Zero zullen binnenkort de elektrische motorfietsen van Brammo in Nederland leverbaar zijn. Electric Motorcycles Nederland heeft zich op de import van het Amerikaanse merk gestort. De publieksintroductie van Brammo staat voor de Motorbeurs in Utrecht gepland, waar de Empulse zijn Nederlanse debuut zal maken.

Brammo Empulse_R

Electric Motorcycles Nederland is een nieuwe onderneming die zich volledig heeft toegelegd op de levering van elektrisch aangedreven motorfietsen. De onderneming heeft haar activiteiten met het Amerikaanse merk Brammo opgestart, wat in de nabije toekomst qua merk- en productgamma verder zal worden verbreed.

Marchel Bulthuis, directeur van Electric Motorcycles Nederland:
Brammo is in Amerika één van de grootste – zo niet de grootste - leveranciers van elektrische motorfietsen in diverse categorieën. Dit jaar maakt het merk de overstap naar Europa, waarbij Electric Motorcycles de verkoopactiviteiten in Nederland voor zijn rekening zal nemen via een uitgekiend netwerk van verkooppartners die op korte termijn worden aangesteld.

Brammo is van origine een Amerikaans motorfietsmerk, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrisch aangedreven motorfietsen. Waaronder de Empulse en de Enertia, die in 2010 in de VS werd uitgeroepen tot ‘Elektrische Motorfiets van het Jaar’. Daarnaast is Brammo een OEM leverancier van innovatieve Brammo Digital Drivetrain systemen, waaronder het Brammo Power batterijpakket en het Brammo Power managementsysteem. Buiten de Verenigde Staten is Brammo inmiddels ook in Europa en Azië vertegenwoordigd.

Publieksintroductie
In Nederland staat het landelijke publieksdebuut van Brammo gepland voor de Motorbeurs Utrecht (20 t/m 23 februari). Het spits wordt in ons land afgebeten door de Brammo Empulse, een potente 100% elektrische ‘naked’ bike met een elektrische actieradius van zo’n 195 kilometer. Kort daarna zal tevens de Brammo Enertia zijn opwachting maken. Beide modellen zijn inmiddels te bestellen bij Electric Motorcycles Nederland.