Zoeken

BMW: voorlopig geen naked S1000RR

11 maart 2010

In antwoord op de hardnekkige geruchten, die al tijden op het Internet circuleren, heeft BMW officieel te kennen gegeven geen naakte of tophalf versie van de S1000RR supersport te zullen uitbrengen.

BMW_R1000_RS_Supernaked.jpg
De naakte versie van de S1000RR Supersport, zoals hij door Oberdan Bezzi werd ontworpen.

Nadat BMW afgelopen jaar tijdens het WK Superbike weekend op het roemruchte circuit van Monza de productieversie van de S1000RR superbike racer presenteerde ging het gerucht al snel de Duitsers naast de supersport ook een naakte variant zouden uitbrengen. Een gerucht dat deels was ingegeven door de stijgende groei vanuit de markt voor 'Naked Sports' motorfietsen als de Aprilia Tuono of Ducati Streetfighter.

Scott Grimsdal, woordvoerder van BMW UK, wist tegenover onze Britse collega's van Motorcyclenews echter te melden dat van die lancering -voorlopig- geen sprake is. "We concentreren ons momenteel op de verkoop van de S1000RR en hebben geen plannen de S range uit te breiden," aldus de woordvoerder.

Nu heeft ons de ervaring geleerd dat hoe harder een gerucht wordt ontkend, hoe meer er een kern van waarheid in zit, dus zou het ons niets verbazen als BMW ons eind dit jaar op de EICMA in Milaan met iets naakts gaat verrassen.

Bron: MCN