Zoeken

BMW S1000 allroad gespot

31 maart 2014
Bij BMW wordt momenteel hard gewerkt aan een sportievere variant op de R1200GS, op basis van het viercilinder platform dat momenteel uit de S1000RR, HP4 en S1000R bestaat. De motor is recentelijk in het wild tijdens testwerkzaamheden gespot.

BMW S1000F_spyshot

Waren in het verleden Allroads plompe onooglijke motoren die niet vooruit te branden waren, is daar het laatste decennium wel de nodige verandering in gekomen. Motoren als de Multistrada 1200 en 1190 Adventure kunnen haast eerder als 'supersport op hoge poten' worden gezien, en van die taart lijkt BMW nu ook te willen gaan snoepen.

Het tijdens testwerkzaamheden gespotte allroad model is overduidelijk een S1000R die met de nodige allroad-saus is overgoten. De forse neus die veel overeenkomsten heeft met de S1000RR, het kontje dat op zijn beurt weer door de 1200GS is geïnspireerd - per slot van rekening moeten er ook koffers kunnen worden gemonteerd - en de vering die duidelijk hoger lijkt te zijn.

Waar Kawasaki er met de Versys 1000 niet in wist te slagen de consument van het concept 'Allroad-vier-in-lijn' te overtuigen, zou deze gespotte fiets best wel eens opnieuw een succes voor de Duitsers kunnen zijn. Niet alleen omdat alles wat door BMW wordt aangeraakt tegenwoordig in goud lijkt te veranderen, maar bovendien omdat we weten waartoe de S1000 viercilinder in staat is.

Bron: Motorcyclistonline.com