Zoeken

BMW Roadster gespot: straatversie Lo Rider?

12 juni 2012
Nog meer nieuws aan het BMW front. Naast de naakte versie van de S1000RR is ook een nieuwe roadster in het wild gespot, die wel heel erg veel weg heeft van de Lo-Rider, een concept motor die door BMW op de EICMA in Milaan in 2008 werd gepresenteerd.

BMW_R1200R_2013_1

Vooruit, zo extreem als de Lo Rider is deze in het wild gespotte nieuwe BMW Roadster zeker niet, maar er zijn toch duidelijk wat zaken naar dat waanzinnige prototype te herleiden, zoals het extreem korte zitje en de lage zithouding die de fiets lijkt te hebben.

Onduidelijk is of BMW bij deze roadster de -bij BMW- conventionele telelever voorvork heeft ingeruild voor een -bij de rest van de motorwereld- conventionele upside-down voorvork. Op de beelden lijkt de fiets van een normale upside down voorvork te zijn voorzien, maar uit het zijaanzicht zou ook een zeer compact telelever systeem te ontdekken zijn.

BMW_R1200R_2013_2

Ook lijken de cilinders groter te zijn dan de huidige 1.170cc R1200 motor, wat in combinatie met de forse radiateur zou kunnen doelen op waterkoeling, net als de voor 2013 te verwachten R1250GS. Voor een onthulling van de fiets zullen we moeten wachten tot de Intermot in Keulen, die dit jaar in september weer op de agenda staat.

Bron: Motorrad